Monday, June 3, 2013

Their Rooms


Muistan kuinka aloitin vuonna 2005 kuuntelemaan kpoppia ja rakastuin heti upeaan poikabändiin nimeltä Dong Bang Shin Ki. Ennen DBSKiä olin kuunnellut vain BoAa, jota luulin aluksi Japanilaiseksi laulajaksi, mutta kun hän teki comebacking Girls on Top kappaleella tajusin että hän hän on Korealainen. BoAn kautta löysinkin sitten DBSKn joka kuuluu samaan levy-yhtiöön ja myöhemmin myös muut yhtyeet kuten Wonder Girlsit ja Big Bangin. Rakkauteni kpoppiin ei ollut niin suuri alku vuosina, mutta kiitos DBSKn, rakastuin yhä vain enemmän kpoppiin ja lopulta hylkäsin jpopin kokonaan. Olin todella shokissa kun uutiset DBSK:n hajoamisesta nousivat uutisiin vuonna 2009. En voinut käsittää miten niin pystyi käymään, olihan DBSK Korean suosituin (uskallan sanoa että myös maailman) suosituin kpop ryhmä. Olin jonkin aikaan vihainen JYJ:lle, mutta pian tajusin että lähteminen SM:istä oli  hyvä juttu sillä 13 vuoden sopimus oli ihan hullua eikä SM muutenkaan hoitanut työtään hyvin. Täytyy myöntää että sen jälkeen kun JYJ lähti SMinstä, en ole kuunnellut enään DBSKia. Yunhon ja Changminin uusi musiikki ei ole oikein iskenyt minuun ja he eivät ole yhtä vahvoja musikaalisesti kuin JYJ. Changmin osaa toki laulaa, ja hyvin laulaakin, mutta Changminin laulaa korkealta mihin kyllästyy nopeasti. Yunho taas tanssii paremmin kuin laulaa tai räppää :/ Vaikka en kuuntele DBSKiä enään, kannustan heitä ja olen aina heidän tukenaan. Ehkä he vielä tekevät kappaleen josta minäkin pidän ja rakastun heihin uudestaan.

JYJ:tä taas sen sijaan kuuntelen ja rakastan heitä. Jaejoong, Yoochun, Junsu. Kolme todella hyvää laulajaa jotka osaavat kirjoittaa omat laulunsa. En pitänyt niin paljon JYJ:n englinninkielisestä albumista, mutta ensimmäisestä koreankielisestä Their Rooms albumista pidän todella paljon. Rakastan sitä! JYJ on tehnyt kaikki albumin kappaleet jota arvostan todella paljon. Kappaleissa näkyy JYJ:n oma väri, ei SM:in. En tiedä pitäisikö Their Roomsia oikeasti kutsu kirjaksi, kalenteriksi vai albumiksi, mutta minulle se on albumi. Albumissa on sisällä aikataulukko, viikkokalenteri, vuosikalenteri, jokaisen jäsenen oma essee, valokuvia, to do lists (toinen kuva) sekä levy vikalla sivulla. Valitettavasti en tiedä mitä esseissä kerrotaan sillä en vieläkään osaa Koreaa TT_TT Levyllä Pierrot ja Untittled Song Part.1 ovat lempparini. Jos on lukenut Untittled Songin sanat, voi tuntea tuskan jota JYJ on käynyt läpi vuosien aikana. Kappale on 8 minuuttia pitkä ja voi pojat, itken joka kerta kun kuulen sen. Surullinen kappale. Muuta en osaa sanoa.

Olen todella iloinen että JYJ:n laki kamppailu SMin kanssa on päättynyt ja toivon että pian näemme JYJ:n taas esiintymässä televisiossa :) Olemme toki nähneet heitä draamoissa ja Junsun musikaaleissa, mutta ikävöin heidän täydellisiä musiiki esityksiä.

Kannattaa muuten katsoa Yoochunin draama Rooftop Prince, jos et ole sitä vielä katsonut. Todella mahtava ja hauska draama :) Päätän tämän bloggauksen nyt tähän koska huoneessani alkaa olemaan tuskallisen kuuma eikä ajatus enään kulje.


No comments:

Post a Comment